WiFi

met WiFi, maar wat is WiFi?

WiFi is een technologie waarmee gegevens over een korte afstand draadloos te versturen zijn. WiFi wordt veelal gebruikt naast een ADSL- of kabelverbinding. Een draadloos modem vormt dan de verbinding tussen meterkast en uw computer. Handig wanneer u meerdere computers heeft aangesloten op het internet of wanneer u op uw notebook wilt internetten zonder eerst een kabel aan te sluiten.

 

WiFi onderweg

Met WiFi is het ook mogelijk om onderweg draadloos te internetten met behulp van een notebook, PDA of smartphone. Doorgaans heeft u hiervoor een apart abonnement nodig, maar u kunt ook per keer betalen via een kraskaart of een mobiele telefoon bijvoorbeeld.

 

WiFi op uw vakantieadres

Met WiFi van Wifisycall verkrijgt u op uw vakantieadres draadloos toegang tot het internet. Internetten vanuit de privacy van uw eigen vakantiewoning of tent, zónder afhankelijk te zijn van een hotspot of internetplaza elders op het terrein. U betaalt naar behoefte: per dag/week/maand of een vast jaarabonnement. Interesse? Mail of bel ons.

 

Voor de geïnteresseerden onder u

WiFi staat voor Wireless Fidelity en wordt ook wel WLan genoemd (Wireless-Local Area Network). Met de techniek wordt data draadloos op de 2.4 GHz-en ook al op de 5Ghz frequentie verzonden. Het signaal is digitaal en wordt gecodeerd volgens het IEEE 802.11 protocol. Dit is een internationale norm voor het versturen van digitale gegevens door de lucht. De meest gebruikte variant is momenteel 802.11N met een maximale snelheid van 300Mbit/s. Met de nieuwste 802.11AC techniek zijn snelheden tot maar liefst 1Gb mogelijk.

WiFiSysCall